Korean Honey Citron Tea :: Yuja Cha






Demora 5 minutos a preparar e é o meu novo vício de Inverno. Na Coreia preparam-no com uma fruta chamada Yuja mas pode utilizar-se limão e fica igualmente bom. Aqui fica a receita e o aviso de que os frascos ficam tão bonitos que podem facilmente converter-se numa coisa engraçada para dar aos amigos.

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Preparation time is 5 minutes and this is officially my Winter 2015's addiction. Traditionally in South Korea they do it with a fruit called Yuja but you can use lemon instead. It's delicious anyway!!
So...here is the recipe and I warn you that the glass jars with "Honey Citron Tea" are so beautiful that you'll end preparing some for your friends too.








PREPARATION  // PREPARAÇÃO
 

  1. Slice the yuja fruit (or lemon) thinly and quarter. // Cortar o limão em fatias finas.
  2. Remove the seeds. // Tirar as sementes.
  3. Transfer the fruit slices to a glass jar and add honey until the fruit solids are covered with liquid. // Colocar os pedaços de limão num frasco de vidro e juntar mel até cobrir.
  4. Keep the glass jar closed and at room temperature for one day and then store in the refrigerator. Leave it there for 2 weeks before using, flavor improves with age. // Tapar o frasco de vidro e deixar à temperatura ambiente durante um dia. Depois colocar no frigorífico e deixá-lo repousar durante 2 semanas antes de utilizar (o sabor melhora com o tempo).


HOW TO USE IT // COMO UTILIZAR

Colocar uma ou duas colheres do preparado numa chávena e juntar água a ferver. Pronto para beber!

 Put one or two spoonfuls of honey citron tea in a mug and add boiling water. And it's ready to drink!  



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